Frequently asked questions.

2 op 1, huh?

Zowel het doorlichtingstraject als het opvolgingstraject zijn 2 op 1 begeleidingstrajecten. Dat wil zeggen dat je er steeds een dubbel paar ogen bij krijgt. Ik coach je samen met een paard. Ook al ben ik goed in het doorprikken van gedachtestromen, zij zijn er nog een pak sterker in. Dankzij hun grote spiegelkracht, gaat alles daarom een pak sneller.

 

Moeten er altijd paarden aan te pas komen?

Nee dat hoeft zeker niet. Alleen gaat het zo veel sneller want paarden kunnen feilloos spiegelen en zullen ons helpen de knelpunten te identificeren. Daarom stel ik voor dat we één sessie proberen. Lukt dat niet, dan gaan we verder zonder, maar dan zal het traject iets langer duren.

 

Waarom werk je met paarden?

Mensen zijn nogal beperkt in hun spiegelcapaciteiten. Er zijn drie diersoorten die hier wel in excelleren. Dat zijn olifanten, dolfijnen en paarden. Wegens logistieke overwegingen heb ik voor die laatste categorie gekozen.

 

Gaat de sessie door onder elke weersomstandigheid?

Wij mensen kunnen wel ergens tegen. Door wat wind of regen laten we ons niet afschrikken, zolang we de coachingsopdrachten goed kunnen uitvoeren. De veiligheid van de paarden staat wel bovenaan. Daarom gaan de coachings niet door wanneer zo erg vriest dat de grond bevroren en dus gevaarlijk is. We kiezen dan samen een nieuwe datum.

 

Wat als ik niet hoogbegaafd ben?

Het feit dat je tot hier aan het lezen bent, doet me vermoeden dat de kans er is dat je dat wel bent. In ieder geval hoef je voor mij helemaal geen bewijs of dergelijke voor te leggen. Ik help hoogbegaafde professionals en dat zijn vaak mensen die de lat enorm hoog leggen voor zichzelf, de zaken overdenken, oplossingen zien nog voor de rest ze ziet, heel gevoelige zintuigen hebben, last hebben van faalangst, uistelgedrag of perfectionisme. Als je je in enkele van deze elementen herkent, kunnen we samen aan de slag.

Heb je na de eerste sessie het gevoel dat je niet hoogbegaafd bent? Dan stoppen we, en stort ik je geld terug. No questions asked.

 

Zijn hoogbegaafden niet altijd heel succesvolle mensen?

Associatie met succes is er, en dat zorgt vaak voor schaamte bij hoogbegaafden die het gevoel hebben daar niet aan te beantwoorden. Ze worden vaak omschreven als lui, en voelen zich zo. Maar er is vaak meer aan de hand, net hun hoogbegaafdheid kan tot apathie leiden dat zich uit in uitstelgedrag.

 

Wat als het niet klikt?

Heb je na de eerste sessie het gevoel dat je niet hoogbegaafd bent of dat het niet klikt. Dan stoppen we, en stort ik je geld terug. No questions asked.